ROSTAS BAGUETTE | Matilda Strandberg

Matilda Strandberg

Annons

ROSTAS BAGUETTE

Igår gjorde jag en fantastisk rostas baguette med hemmagjord bearnaisesås och nypotatis i ugnen.

Recept:

400 gram rostas eller det kött ni önskar.

4 ciabatta bröd

Bearnaisesås

Grönsaker efter smak

Nypotatis

Smörgås grill

Gör så här:

Stek rostasen så den få en fin yta. Ställ ugnen på 150 grader och låt rostasen komma upp i 51 grader, låt den sen vila i folie.

Höj ugnen till 220 grader. Tvätta av nypotatisen, dela en gång lägg i ugnsform och pensla på flytande smör, salta och peppra efter smak. Skär upp dom grönsakerna du vill ha till baguetten, skär upp köttet i skivor och lägg emellan baguetten tillsammans med grönsaker och bearnaisesåsen. Varm upp smörgås grillen och låt baguetten varmas där i 3-4 minuter.

Redo att servera med dina nya krispiga nypotatis.

Hemmagjord kall bearnaisesås:

200g smör

1 1/2 msk torkad dragon

1 msk vitvinsvinäger

4 äggulor

2 dl rapsolja

Salt

Vitpeppar

Dijonsenap

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna tills det blir rumstempererat.

Blanda ihop dragon och vinäger i en liten skål och låt det stå en stund. Rör gärna om så allt blandas.

Vispa ihop äggulor i en bunke gärna med elvisp och tillsätt oljan i en fin stråle (använd samma temperatur på ägg och olja, jag hade kylskåpskallt) när det börjar tjockna kan du tillsätta i en tjockare stråle, vispa tills du fått en tjock och glansig kräm.

Vispa ner smöret (inte det vita som blir kvar i botten), lite i taget och tillsätt till sist vinäger och dragonblandningen. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer dragon, vinäger och en sked dijonsenap

Förvara kallt fram till servering.

Hoppas det smakar!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats